"Velika Pionirova nagradna igra!"

Počinje velika regionalna Pionir nagradna igra koja će trajati od 20.11. - 19.12.2019.
Glavna nagrada je automobil iz snova, a čekaju vas i zimovanja na Zlatiboru, wellness vikendi u Vrnjačkoj banji, Alfa-plam električni uređaji za opremanje kuhinje i još puno slatkih i vrednih nagrada. Finalno izvlačenje je 19.12.2019. u 14h.

Da biste više saznali o učešću, nagradama i dobitnicima, posetite našu stranicu http://nagradnaigra.pionir.rs


"DUKAT d.o.o. - Team Building"


Intezivna kampanja kompanije Dukat u toku 2018. godine za brandove Orlando i Hellena

U toku ove godine kompanija Dukat je lansirala dvije velike promotivne kampanje na nivou BIH, i to za brandove. Orlando nova linija omekšivača za veš, i Hellena linija proizvoda za njegu.
Oba branda su već u toku prethodnih godina na tržištu BIH kupci prepoznali kao proizvode odlične kvalitete, a ove godine uz određene dodatne inovacije i novi dizajn, ovi brandovi kreću u osvajanje novih kupaca kao i drugih tržišta regije.


"PIONIR ZASTUPNIŠTVO"

Obavještavamo naše cijenjene kupce i partnere u Bosni i Hercegovini da je od 01.10.2017. “Dukat” d.o.o. postao zvanični distributer proizvoda kompanije “PIONIR“ d.o.o.jednog od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda u regiji. Iz bogatog asortimana izdvajamo brandove Minjon kocke, Medeno srce, Galeb čokolade, Negro bombone, Vitanova i Cica Maca.
Sjedište kompanije “ PIONIR“ d.o.o nalazi se u Beogradu, dok se proizvodni pogoni nalaze u Subotici, Zemunu, Paraćinu i Prokuplju.


"ORLANDO – NOVI MIRIS NJEŽNOSTI"

Orlando omekšivači nove generacije sadrže kombinaciju pažljivo odabranih mirisnih nota i inkapsuliranog parfema. Mirisne note su birane uz preopruku vodećih francuskih proizvođača koji su garancija njihovog kvaliteta i postojanosti. Inkapsulacija parfema doprinosi superijornijem i dugotrajnijem efektu mirisa. Nakon pranja, miris se postepeno oslobađa iz kapsule, te tako pruža svježinu koja traje i do 4x duže od standardnog mirisa. Taj efekat se posebno manifestuje na suhom vešu. Aktivne komponente Orlando omekšivača štite vlakna i daju rublju povećan volumen.Takođe,neutrališu elektricitet, smanjuju gužvanje prilikom pranja, čime rublje postaje olakšano za peglanje.
U ponudi su tri nova mirisa :
Orlando Lotus Flower
Orlando Ocean Blue
Orlando Lavender Flower
IZABERITE SVOJU ORLANDO NOTU!


"U ponudi je novi Hellena šampon_češnjak"

U ponudi je novi Hellena šampon_češnjak koji jača svaku vlas i povećava njenu elastičnost, te će vašu kosu učiniti vitalnom, čvršćom i smanjiti pretjerano ispadanje. Ukoliko imate problema sa pretjeranim ispadanjem kose, kosa vam je slaba i krhka onda je ovaj šampon idealan izbor za vas.


"U PRODAJI JE NOVA ŽICA ZA RIBANJE 3/1 PEREX"

Čelična žica za ribanje je napravljena od tankog, nehrđajućeg plemenitog čelika, jednostavna za rukovanje. Bez muke uklanja tvrdokorna zaprljanja i nečistoće. Izuzetno pogodna za čišnje većih metalnih posuda , roštilja i grubljih metalnih površina..


"Biser sirevi" zastupništvo

Obavještavamo naše cijenjene kupce i partnere u Bosni i Hercegovini da od 15.05.2016. “Dukat” d.o.o. počinje sa distribucijom Biser sireva ."


"HELLENA- DODJELA PRIZNANJA ZA NAJUSPJEŠNIJE U PRIVREDI"

rivredna komora RS održala je 30.03.2016. godine tradicionalnu manifestaciju „Izbor najuspješnijih u privredi RS“, u okviru koje je naša kompanija dobila posebno priznanje za „prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg brenda - HELLENA – LINIJA PROIZVODA ZA NJEGU I LJEPOTU“. Svečanoj dodjeli priznanja za najuspješnije u privredi RS je prisustvovao naš Generalni direktor Perica Repajić, koji je u ime naše kompanije primio posebno priznanje za prepoznatljiv kavlitet i razvoj domaćeg brenda.


"Perex izvoz za Italiju"

Veoma smo ponosni što se naši proizvodi nalaze u ponudi i na italijanskom tržištu. Perex od sada pomaže i italijanskim domaćicama da peru sa lakoćom.


"Mediteran sardine" zastupništvo

Obavještavamo naše cijenjene kupce i partnere u Bosni i Hercegovini da od 01.01.2016. “Dukat” d.o.o. počinje sa distribucijom Mediteran sardina."


„Hellena“ – najbolji domaći šampon

Iskustvo bosanskohercegovačkih ispitanika istraživanja Best Buy Award 2015./2016. o najboljem omjeru cijene i kvaliteta u BiH ukazuje kako domaći šampon „Hellena“ pruža odličan nivo kvaliteta po povoljnoj cijeni.
Šamponi „Hellena“ nastoje udovoljiti njezi svakog tipa kose. Stoga se u asortimanu nalaze šamponi lavanda, kopriva, herbal, kokos, aloe vera, divlja trešnja i dr. Ujedno širok asortiman proizvoda omogućava da svaki potrošač lako može naći najbolji šampon za sebe.
Osim raznovrsnom ponudom, potrošači su dodatno zadovoljni izvrsnim kvalitetom proizvoda po odličnim cijenama. Upravo te odlike bosanskohercegovački potrošači prepoznali su kod domaćeg proizvođača šampona „Hellena“.
Naime, u tržišnom istraživanju Best Buy Award BiH 2015./2016. na postavljeno pitanje:
„Navedite naziv domaćeg proizvođača, odnosno ponuđača šampona koji prema Vašem iskustvu ili iskustvu Vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu“, najviše ispitanika navelo je „Hellena“.
Pitanja u istraživanju bila su otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi naziv preduzeća ili marke koja prema njihovom iskustvu nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.
Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Hellena ima pravo da nosi prestižnu oznaku "Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvaliteta" u kategoriji „Domaći proizvođač šampona“.

Metodologija i uzorak
Istraživanje Best Buy Award Bosnia and Herzegovina 2015./2016. (www.bestbuyaward.org) provela je švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na području Bosne i Hercegovine tokom juna 2015. putem web ankete metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). U anketi je učestvovalo 1.200 internetskih ispitanika, građana Bosne i Hercegovine na cijeloj njenoj teritoriji.

O projektu Best Buy Award
> Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekt švicarske kuće ICERTIAS -International Certification Association GmbH (www.icertias.com).
Osnovni cilj istraživanja jeste uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Bosne i Hercegovine o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy), ali i percepciju onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovu iskustva njima bliskih osoba (kolege, prijatelji, rodbina i sl.).
Cilj projekta i certifikata Best Buy Award jeste olakšati kupcima potragu za najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na bosanskohercegovačkom tržištu.


"Nectar" zastupništvo

Obavještavamo naše cijenjene kupce i partnere u Bosni i Hercegovini da od 01.07.2015. “Dukat” d.o.o. počinje sa distribucijom popularnih brendova proizvođača “NECTAR.D.O.O."


"Perex" u Hrvatskoj

Cijenjeni kupci u Republici Hrvatskoj od 1.2.2015 mogu pronaći Perex artikle u svim bolje snabdjevenim trgovinama: Konzum, Kaufland, Plodine, Bila itd. Generalni uvoznik i distributer za Republiku Hrvatsku je VM2 Zagreb."


Novi proizvod od "Max Clean"

Dukat d.o.o. je na tržište plasirao novi proizvod kroz svoju liniju proizvoda "Max Clean". Ovim je paleta proizvoda "Max Clean" dopunjena sa Max Clean White Power - sredstvom protiv plijesni na bazi aktivnog hlora koja odstranjuje crne mrlje od plijesni i vlage sa perivih zidnih površina, sanitarija, iz cementnih i silikonskih fuga u keramičkim pločicama, betona, prirodnog kamena i drugih mineralnih podloga.


"Hellena" čvrsti sapuni

Od (21.07.2014) kolekcija Hellena proizvoda upotpunjena je sa čvrstim Hellena sapunima. Blaga formulacija je obogaćena Provitaminom B što čini sapune Hellena nježnim za ruke i tjelo. Kolekcija sapuna čine 5 pažljivo izabranih mirisnih nota: Lavanda, Kamilica-med, Fresh, Cvijetni i Blue Ocean.


"Orlando" u Crnoj Gori

Podstaknuti uspjehom brendova Perex, Max Clean I Hellena na teritoriji Crne Gore, ekskluzivni distributer Voli Trade Podgorica, je od 15.7.2014. postao generalni uvoznik i distributer Orlando omekšivača.


"Hellena" šampon protiv peruti

Zbog izuzetne potražnje,u našoj proizvodnji pod brendom Hellena kreirali smo Šampon protiv peruti. Dodatni sastojci Zinc Pirithion i Ekstrakt nevena uklanjaju postojeću perut, sprečavaju nastanak nove peruti i njeguju kožu glave. Izbalansirana formulacija sa dodatkom ProVitamina B čini šampon podesan za svakodnevnu upotrebu, a radi što boljeg efekta preporučuje se minimalno 3 puta nedeljno. Pakovanje šapona je od 0,5l i 1l.


"Orlando" omekšivači

Od 1.4.2014. godine na tržištu Bosne i Hercegovine Orlando počinje svoju životnu priču. Poslije više od dvije godine istraživanja i razvoja, preko 50 receptura i 300 testiranih mirisa, sa ponosom možemo da objavimo da smo na tržište plasirali visokokvalitetan proizvod u kategoriji omekšivača za rublje.
Intenzivna testiranja garantuju da je na tržište izašao pouzdan i provjeren proizvod, koji će učiniti zadovoljnim svoje korisnike. Čak štaviše, dodatne vrijednosti ugrađene u proizvod, garantuju povratak potrošača proizvodu poslije prve upotrebe.


"Perex" u Makedoniji

Obaveštevamo cjenjene kupce u Makedonij da je od 01.03.2014 novi distributer brenda Perex Kolid S Tim Skoplje. Kolid ,kao jedan od najvećih distributera robe široke potrošnje za Republiku Makedoniju je prepoznao kvalitet i potencijal Brenda Perex,tako da je potpisan ugovor o ekskluzivnoj saradnj na obostrano zadovoljstvo.


Dukat na 80. Poljoprivrednom sajmu

Dukat d.o.o. se predstavio posjetiocima 80. jubilarnog novosadskog poljoprivrednog sajma svojim proizvodima: Peex, Hellena i Max Clean. Na mnogobrojnim susretima sa parnerima, prezentovani su novi proizvodi i ugovoreni novi poslovi.


Koncert Kemal Monteno

U prepunoj olimpijskoj dvorani Zetra Kemal Monteno je održao veliki solistički koncert pod nazivom “Vratio sam se živote” i opravdanim potvrdio slogan s kojim je i najavljivan “Uz malu pomoć mojih prijatelja” Naime, na pozornici su se predstavili prijatelji Kemala Montena: Zdravko Čolić, Dino Merlin, Rade Šerbedžija, Oliver Dragojević, Goran Bregović, Severina i s njima je koncertna atmosfera poprimila ozračje koje će publika nositi u svome sjećanju duže vremena.
Drago nam je što smo I mi našim sponzorstvom, bili dio Keminih prijatelja.


"Perex" na Mont Blanc-u

Sa našim prijateljima iz Planinarsko-alpinističkog kluba Summit Banja Luka bili smo na najvišim vrhovima Evrope: Breinhorn – Švicarska, Gran Paradiso – Italija, Grossglockner – Austrija, kao i na najvišem vrhu Evrope Mont Blanc-u.


Zastupništvo za "Perfex"

Obavještavamo naše cijenjene kupce i partnere u Bosni i Hercegovini da od 01.07.2012. godine "Dukat" d.o.o. počinje sa distribucijom popularnih brendova proizvođača "Drenik": Perfex (toaletni papir i ostala papirna konfekcija), Boni i Yup (higijenski ulošci).


Najmenadžer RS za 2011. godinu

U tradicionalnom, četvrtom po redu, Izboru za najmenadžera u Republici Srpskoj za 2011. godinu, laskavu titulu "Najmenadžera godine" u oblasti srednjih preduzeća je ponio direktor "Dukat d.o.o." Perica Repajić.
Ove godine priznanja su dobili najbolji iz oblasti bankarstva, malih i srednjih preduzeća, osiguravajućeg društva, turizma, te najbolji turistički manadžer Srpske.
Slobodan Marković, predsjednik žirija za izbor najmenaždera u Republici Srpskoj za 2011. godinu rekao je da je lajtmotiv ovog izbora bio fokus na čovjeka.
- Za razliku od drugih izbora, gdje se biraju privredni subjekti i slično, ovaj izbor fokusira se na čovjeka koji je nosilac svega. Tražimo najkvalitetniji profil menadžera u odnosu na ono što Srpska danas treba - istakao je Marković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS.
Danas je Dukat d.o.o jedna od najozbiljnijih distributerskih kuća BiH, koja se nastavila razvijati i u smjeru oragnizovanja vlastite proizvodnje. Od 2007 godine pokreće proizvodnju brenda Perex koji za vrlo kratko vrijeme uspijeva da zauzme lidersku poziciju u kategoriji mehaničkih sredstava za održavanje kućne higijene na tržištu BiH, a svoj kvalitet potvrđuje i u zemljama regije.
Podstaknut uspjehom Perexa, 2009. godine, investira značajna sredstva u proizvodnju tečne hemije i rezultat toga su prepoznatljivi brendovi na tržištu BiH: proizvodi za čišćenje i održavanje kućne higijene Max Clean i proizvodi lične kozmetike Hellena. Vizija g-dina Repajića je nastavak rasta uspješnosti poslovanja prvenstveno kroz konstantno ulaganje u razvoj tehničko-tehnoloških mogućnosti u proizvodnji, kao i proširenju distributivnih kapaciteta.
Pokrovitelj ove manifestacije bila je Vlada RS.


"Hellena" i "Max Clean" osvajaju tržište

Kompanija Dukat doo predstavila je svoje nove proizvode na prezentaciji održanoj u Piano baru Hotela Bosna u petak, 15.07.2010. Svi prisutni mediji imali su priliku da se na licu mjesta upoznaju sa novim brendovima kompanije, Hellena i MaxClean.
Šamponi Hellena pripadaju grupi kozmetičkih proizvoda namjenjenih za pranje i njegu različitih tipova kose, prvenstveno za porodičnu upotrebu. „Mi smo izuzetno zadovoljni prvim reakcijama na terenu. Dva dana nakon što su se našli u prodaji proizvodi su počeli da izlaze sa polica. Sve pozitivne povratne informacije su na temu kvaliteta proizvoda na šta smo u ovom momentu jako ponosni jer se naša odluka da ustrajemo na kvalitetu pokazala kao ispravna,“ istakao je Goran Lazić, direktor prodaje kompanije Dukat.
Blagost šampona je postignuta izvanrednom kombinacijom i odnosom primarnih i sekundarnih tenzida te je tako smanjeno iritaciono djelovanje i poboljšana dermatološka svojstva šampona. A u predivan miris su se svi mogli uvjeriti na licu mjesta.
Sredstva za čišćenje MaxClean dijele se u dvije grupe, deterdženti za pranje posuđa i čistače za razne površine u domaćinstvu. Deterdženti za posuđe posebni su po svojoj blagoj formuli koja snažno čisti čak i u hladnoj vodi, a povrh svega toga, prijatno mirišu.
U domenu čistača, MaxClean raspolaže sa pet različitih vrsta namjenjenih različitim površinama, od kupatila do najtvrdokornijih masnoća na grilovima.
„I sami smo iznenađeni rezultatima koji svakodnevno stižu sa terena. Pristupačnom cijenom, modernom ambalažom, i svakako izvrsnim kvalitetom bez problema uspjevamo da dođemo do ciljne grupe. S obzirom na dugogodišnje iskustvo kompanije Dukat u distributerskim poslovima, uspjeh smo svakako očekivali, i nastavićemo da se trudimo da domaći proizvod dobije zasluženo mjesto u samom vrhu domaće privrede,“ istakao je gospodin Perica Repajić, direktor kompanije.
Kompanija ima u planu da u narednom periodu na tržište izbaci i tečni abraziv vrhunskog kvaliteta.
Domaće tržište je bogatije za jednog domaćeg proizvođača koji kao osnovnu osobinu može istaći vrhunski kvalitet. U borbi za uspjeh kompanija će koristiti petnaestogodišnje distributersko iskustvo, izvrstan stručni kadar i kvalitet proizvoda.